clanak False

Humanitarna manifestacija Trešnje(vka) za Mašu

08.06.2013.

(Hina) - U akciji IX. gimnazije, Udruge "Cure puce s Trešnjevke" i Udruge "Mala zvijezda" u prostorima gimnazije u Dobojskoj ulici prikupljeno je 8.000 kuna za operaciju petogodišnje Maše Lučić iz Zaprešića koje će se izravno se uplatiti na račun za malu Mašu.


Akciji se osim građana i brojnih volontera pridružilo vodstvo grada Zagreba te ju je posjetio i gradonačelnik Milan Bandić koji je imao prilike upoznati Mašu i njezine roditelje.

Podršku prikupljanju financijskih sredstava prodajom muške, ženske i dječje odjeće i obuće, dječje opreme, kućnih potrepština, slika, nakita, bicikala i knjiga pridružili i poznati Trešnjevčani Ana Rucner, Lea Dekleva, Nataša Janjić Lokas, Robert Ugrina, Pero Kvrgić i Ana Maras. Predstavnici trešnjevačke HVIDR-e prilikom jučerašnjeg posjeta obećali su da će i oni donirati financijska sredstva kako bi pomogli malenoj Maši.

Maša Lučić rođena je 30. kolovoza 2008. godine i boluje od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja i epilepsije praćene višestrukim funkcionalnim poremećajima anomalija razvoja. Jedini spas joj je operacija u Chicagu za koju je potrebno milijun kuna bez mogućih postoperativnih terapijskih troškova. Maša zbog pretraga mora biti zaprimljena u bolnicu u Chicagu najkasnije 24. lipnja.


Gradske vijesti - 2013.