clanak False

Joel Barish kod gradonačelnika

21.05.2013.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi novinara i voditelja iz SAD-a Joela Barisha, koji u Hrvatskoj boravi u organizaciji Udruge za kulturu osoba oštećena sluha Hrvatske „Svijet tišine“, a koji je došao u pratnji snimatelja Davida Letklewicza i novinara iz Japana, braće Park, Sunga i Yonga. Kako se čulo, ekipa je obišla 70 zemalja Europe i svijeta, u kojima je za poznatu američku emisiju Bez granica pratila standard života gluhih osoba

Uz dobrodošlicu u Zagreb i Hrvatsku, gradonačelnik je ukratko predstavio što je Grad učinio i kontinuirano čini kako bi sugrađanima s bilo kojom vrstom invaliditeta olakšao svakodnevicu, u skladu s Zagrebačkom strategijom za osobe s invaliditetom, što su gosti ocijenili vrlo visokom ocjenom. Među ostalim, gradonačelnik je izdvojio i europsku nagradu za mobilnost koju je Zagreb prošle godine osvojio u konkurenciji 2500 gradova, te činjenicu da je na upravo provedenim izborima po prvi puta u parlament ušla gluha osoba kao gradska zastupnica. Također, kao gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Grada Zagreba podržao je projekt Udruge „ Svijet tišine“ koji upravo inaugurira, a odnosi se na pružanje kvalitetne turističke usluge u Zagrebu za gluhe i nagluhe osobe.

Uz gradonačelnika, susretu je prisustvovala njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, pročelnica za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna te zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić.

U ulozi domaćina, s američkim gostima došle su predsjednica Udruge „Svijet tišine“ Vanda Šagovac i tumač / prevoditelj znakovnog jezika Renata Hrsan.
Za uspomenu na susret u Gradskoj upravi, gosti su dobili najnoviju zagrebačku monografiju ZAGREB kratka urbana povijest i zlatno desetljeće.


Gradske vijesti - 2013.