clanak False

Konferencija Recite to jasno i glasno!

24.05.2013.

Pod sloganom Recite to jasno i glasno! započela je jutros četvrta po redu, Konferencija Udruge studenata s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu Sizif, održana u prostoru Tribine Grada Zagreba na zagrebačkom Kaptolu.


Kao pokrovitelj, Konferenciju Recite to jasno i glasno! otvorio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, uz riječi kako nema ni jednog grada u Hrvatskoj koji toliko pažnje i brige pokazuje za svoje sugrađane s invaliditetom – kao što to čini Zagreb. Gradonačelnik je dodao i da Udruga, odnosno studenti i ostali građani s invaliditetom uvijek mogu računati na podršku Grada, ali i njega osobno, te je podsjetio na velika sredstva koja Zagreb izdvaja u cilju poboljšanja kvalitete života invalidnih osoba, stvarajući grad jednakih mogućnosti za sve.


Predsjednica Udruge Sizif Jelena Ivelić, uz zahvalu gradonačelniku na kontinuiranoj podršci, naglasila je kako je cilj ove konferencije ravnopravnost studenata s invaliditetom prilikom studiranja, njihovo pravo na zaposlenje i na bolje sutra. Također, napomenula je kako je pokrenuta inicijativa za promjenu imena Udruge Sizif u Pobjednici, obzirom da članovi Udruge pobjeđuju sve probleme s kojima se svakodnevno susreću.


Nakon pozdravnih govora, uslijedio je radni dio konferencije, koji uključuje predavanja profesora zagrebačkih visokoobrazovnih institucija, iskustva samih studenata s invaliditetom, te okrugli stol s ciljem izrade zaključaka današnje konferencije.


Gradske vijesti - 2013.