clanak False

Ljetovanje za 3000 djece

12.08.2013.


Zaželjevši im sretan put i lijep provod, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispratio je danas, s južne strane maksimirskog stadiona, jedanaestu grupu djece iz obitelji slabijeg imovinskog statusa na sedmodnevno besplatno ljetovanje u organizaciji Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe sa invaliditetom. Djeca, njih 80-tak, puna uzbuđenja krenula su prema odmaralištu Veli Jože u Savurdiji gdje će uživati u morskim radostima.

Također, u ranojutarnjim satima, s istoga mjesta na put je krenula i deseta grupa djece, koja će svoj odmor provesti u odmaralištu Zlatokrila u Velom Lošinju, a u ime gradonačelnika, ispratila ih je pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinka Bakula Anđelić.

Podsjetimo, Grad Zagreb ove godine organizira ljetovanje za približno 3000 djece, od kojih 2250 ( 2090 djece osnovnoškolske dobi i 160 djece vrtićke dobi ) iz obitelji slabijeg imovinskog stanja koje su korisnici nekog od oblika pomoći Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Centra za socijalnu skrb Zagreb. Djeca svoju ljetnu avanturu, ispunjenu brojnim odgojnim, obrazovnim, kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima, provode na pet lokacija na našem lijepom plavom Jadranu – odmaralištu Loda u Skradinu, odmaralištu Cvrčak u Dugoj Uvali, odmaralištu Stoimena u Crikvenici, odmaralištu Zlatokrila u Velom Lošinju te odmaralištu Veli Jože u Savurdiji.


Gradske vijesti - 2013.