clanak False

Medalje Grada Zagreba za darivatelje krvi

Za velikodušnost i nesebičnost darivatelji krvi, koji su krv dali više od 200 puta, dobit će Medalje Grada Zagreba.
28.10.2013.


Za vašu velikodušnost i nesebičnost kojom ste spasili tisuće života, uz ove simbolične poklone, dobit ćete i Medalje Grada Zagreba, jer vi ste najplemenitiji ljudi i čast mi je biti s vama, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na današnjem primanju, u Gradskoj upravi, za darivatelje krvi koji su krv dali više od 200 puta. 

Djela uvijek govore više od riječi, a uzvišenijeg čina i plemenitije solidarnosti od ovoga što vi činite nema, dodao je gradonačelnik, naglašavajući da su darivatelji krvi zaslužili svoj prostor od 200 do 300 m2 u kojem će se družiti i širiti humanost. Grad Zagreb će, dodao je, u dogovoru s vama naći prostor za Dom darivatelja krvi jer će time biti bogatiji za još jedno humano mjesto. 

Gradonačelnik Bandić je i sam dugo godina, dok je god mogao, bio darivatelj krvi i uvijek je našao vremena za proslave u povodu obljetnica ili dana darivatelja krvi, što znači da razumije i cijeni veličinu toga čina
, istaknula je ravnateljica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Irena Jukić. 

Uz zahvalu zagrebačkom gradonačelniku što je našao vremena za njih te na njegovoj dugogodišnjoj podršci, darivatelji krvi pozdravili su ideju o osnivanju njihovog Doma u Zagrebu.


Gradske vijesti - 2013.