clanak False

Menadžment u globalnome povezanom svijetu

16.05.2013.

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba danas je svečano otvorio uglednu međunarodnu konferenciju IMRA 2013 “Menadžment u globalnome povezanom svijetu“. Konferencija se održava 16. i 17. svibnja u hotelu Westin, u organizaciji Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-a) i znanstveno-istraživačke organizacije International Management Research Academy (IMRA) iz Londona. 

„Grad Zagreb, može i mora sa svojim poslovnim, znanstvenim i inovatorskim sposobnostima promicati menadžment kao akademsku disciplinu i pripomoći širenju znanja i otkrića na području menadžmenta“, kazao je gradonačelnik Milan Bandić, prilikom otvorenja. 

„Moramo biti inovativni, prihvaćati nove koncepte i nove tehnologije, to je recept za budućnost. Treba nam više kompetencija u menadžmentu, puno vremena se troši na izmišljanje nečega što već postoji. Danas, kada se informacije tako brzo izmjenjuju, svi moramo biti međusobno jače povezani jer inače nećemo opstati“, istaknuo je Benoit Galichet, ugledni francuski projektni menadžer. 

Grad Zagreb odabran je za domaćina nakon Londona, u kojem je održana prošlogodišnja konferencija te prethodi New Yorku, u kojem se planira IMRA 2014. Zašto je Hrvatska odabrana za lokaciju ovogodišnjeg događanja, ističe jedan od glavnih govornika konferencije, Don Hudspeth, dekan Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju: „Hrvatska pokazuje kako je u rangu s najvećim poslovnim i akademskim destinacijama svijeta te u posljednjih 16 godina, koliko živim ovdje, zaista mogu i sam posvjedočiti napretku.Sav trud i zalaganje su se isplatili, a o uspjehu ponajviše govori predstojeći ulazak Hrvatske u Europsku uniju“. 

Cilj Međunarodne konferencije IMRA 2013 jest omogućiti konstruktivnu raspravu te promicati suradnju i stvaranje veza između akademske zajednice i praktičara iz različitih područja ekonomije i menadžmenta, kako bi se unaprijedilo strateško upravljanje u globalno povezanoj ekonomiji. 

Tijekom dva dana Zagreb će ugostiti više od 60 uglednika akademske i poslovne javnosti iz 35 zemalja svijeta. Među istaknutim predavačima na konferenciji sudjeluju: Benoit Galichet, ugledni projektni menadžer, Don Hudspeth predsjednik i dekan Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-a), Scott Lee profesor financija na Lee Business School u Las Vegasu, Ernie Stark uvaženi predavač na Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju i stručnjak u području ljudskih resursa, Paurav Shukla profesor marketinga luksuznih brandova Sveučilišta u Glasgowu, Bernadett Köles i Peter Nagy ugledni stručnjaci psihologije, Balakrishnan Kondath profesor i konzultant strateškog menadžmenta, Tibor Vörös stručnjak za menadžment znanja, strateško upravljanje, business intelligence i informacijske sisteme te Gerry Simons stručnjak za međunarodnu ekonomiju, gospodarski razvoj i industrijsku organizaciju. 

Predavači koji predstavljaju Hrvatsku na konferenciji su: Daria Mateljak stručnjakinja odnosa s javnošću te korporativnih i državnih odnosa, Boris Golob ekspert u inovacijskim metodologijama i strategijama komercijalizacije, Dino Butorac projektni menadžer te Majda Tafra profesor korporativnih komunikacija. 

Izlaganja sudionika na konferenciji IMRA 2013 obuhvaćaju razne aktualne teme sagledane u kontekstu globalnoga povezanog svijeta: inovacije, komunikacije i korporativni identitet, strateški izazovi, menadžment rizika, politička pitanja, izazovi menadžmenta, organizacijski i financijski izazovi, prilike za visoko obrazovanje te brandiranje i maloprodaja. Također, prvog dana konferencije održao se okrugli stol na temu „Poslovanje i visoko obrazovanje u umreženome svijetu: Izazovi i prilike“.

 


Gradske vijesti - 2013.