clanak False

Muzej ulične umjetnosti četvrti put u Zagrebu

10.09.2013.


Više od 40 umjetnika iz Hrvatske i Europe ovaj će mjesec , u okviru projekta Muzej ulične umjetnosti, svojim djelima obogatiti Zagreb i približiti umjetnost svima, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare u prostoru ZgForuma, kojoj je prisustvovao i pokrovitelj Projekta zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Muzej ulične umjetnosti održava se u Zagrebu četvrti put, a ove godine bavit ćemo se revitalizacijom napuštenih gradskih prostora, konkretno unutrašnjošću stare vojne bolnice u Vlaškoj 87, prostorom koji smo dobili na korištenje od Grada, naglasila je, uz zahvalu gradonačelniku na podršci, direktorica Muzeja Ivana Vukšić. 

Osim oživljavanja stare vojne bolnice koja će privremeno postati kulturno žarište, osmislili smo i natječaj za oslikavanje fasade pogona Jedinstvo, čije ćemo rezultate uskoro imati, dodala je direktorica Vukšić, a samo oslikavanje trajat će od 13. do 21. rujna. 

Uz uspješnu dvogodišnju suradnju Muzeja ulične umjetnosti i Hrvatskog društva likovnih umjetnika na ovom Projektu, ravnateljica Gaella Gottwald najavila je i ekološki osviješteni projekt Solarnog drveta autora Gjina Šutića, koji će biti postavljen ispred zgrade HDLU-a. 

Drago mi je da se ova tradicija nastavlja i da će nam umjetnici svojom maštom, talentom i idejama ponovno uljepšati grad i učiniti ga zanimljivijim – rekao je gradonačelnik, dodavši: Mi im u tome možemo pomoći tako da prepoznamo dobre projekte i da ih podržimo, kako bi se mogli realizirati kao ovaj koji danas predstavljamo. 

Kako se čulo, umjetnici su već u akciji ali službeni dio trajat će od 22. do 29. rujna, te će zadnjeg dana – 29. rujna biti otvorenje. U okviru ovogodišnjeg MUU-a, Muzej ulične umjetnosti i Dis-patch kolektiv iz Beograda zajednički će ostvariti izložbu Kolektivne autonomije, koja će biti predstavljena u drugoj polovici rujna u staroj vojnoj bolnici u Vlaškoj 87.


Gradske vijesti - 2013.