clanak False

Natjecanje školskih prometnih jedinica

03.05.2013.


Gradonačelnik Milan Bandić jutros je, kao i svake godine, ispred OŠ Lovre pl. Matačića otvorio dva natjecanja: XVI. natjecanje školskih prometnih jedinica i XXI, natjecanje Sigurno u prometu u kojima sudjeluje 36 ekipa i 168 natjecatelja iz zagrebačkih i osnovnih škola iz Zagrebačke županije.

Zaželjevši natjecateljima puno uspjeha, te zahvalivši organizatorima - Policijskoj upravi Zagrebačkoj, AK Siget i HAK-u, te vodstvu Škole, gradonačelnik je naglasio važnost edukacije, prevencije i tolerancije svih sudionika u prometu. Prije samog proglašenja natjecanja otvorenim, gradonačelnik je spomenuo i to da je Zagreb 2012. godine bio najbolji u mobilnosti u konkurenciji 1500 europskih gradova.

Dok pišemo ovaj tekst, natjecanje je u punom jeku, a sastoji se iz pismenog dijela na kojemu se provjerava poznavanje prometnih propisa i prometnih znakova, te praktičnog dijela na biciklističkom poligonu gdje se u osmominutnoj vožnji boduju spretnost i vještina upravljanja biciklom. Najbolja će biti ona ekipa koja će prikupiti najviše bodova u oba natjecateljska dijela.


Gradske vijesti - 2013.