clanak False

Natkriveno odmorište na Jarunu

29.07.2013.

 

Na ŠRC Jarun (Otok Trešnjevka) zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, uručenjem ključeva simbolično je predao natkriveno odmorište za korištenje Udruzi za osobe s invaliditetom.
Kad smo gradili kupalište i sunčalište za osobe s invaliditetom, razmišljali smo o natkrivanju jednog dijela. Danas smo taj objekt dovršili , i na neki način, zaokružili projekt na Otoku Trešnjevka koji je u cijelosti prilagođen osobama s invaliditetom. Hvala svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji. Grad Zagreb je uvijek bio uz vas, a biti će i dalje, rekao je gradonačelnik. 

Novi objekt koji će omogućiti dodatne aktivnosti korisnika, izgrađen uz već postojeće kupalište, sunčalište i dječje igralište, koje je u potpunosti prilagođeno za korištenje djeci s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom svih vrsta oštećenja. 

Kako je rekla pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, mobilnost i pristupačnost su osnovni preduvjeti za uključivanje osoba s invaliditetom u svakodnevni život, stoga je ovaj objekt samo djelić onoga što činimo i što ćemo u budućnosti napraviti vama koji imate poteškoća u kretanju da budete ravnopravni građani grada Zagreba. 

Predsjednica Društva distrofičara Zagreb Marica Mirić, zahvalila je gradonačelniku na potpori, te objasnila da je novoizgrađeno odmorište važno za osobe s invaliditetom, ne samo da se sklone od sunca ili kiše, već i za zajednička druženja: Ovdje će se moći organizirati razni kulturni sadržaji, a Jarun je i inače nezaobilazno mjesto okupljanja svih koji nemaju mogućnost ljetovanja na Jadranu.


Gradske vijesti - 2013.