clanak False

Novi hostel u Zagrebu

03.09.2013.

Zajedno s unucima vlasnika Tihomira Boroše, zagrebački gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, otvorio je danas hostel Party u Heinzelovoj ulici koji je uređen u prostorima bivšeg gradskog prihvatilišta za beskućnike.


Čestitavši vlasniku na poduzetničkoj hrabrosti u vremenima krize i recesije, gradonačelnik je poželio maksimalnu popunjenost najnovijeg zagrebačkog hostela, koji će nesumnjivo biti zanimljiv brojnim turistima u potrazi za kvalitetnim, a povoljnijim smještajem.

 

Govoreći o prošlosti ovog prostora, gradonačelnik je podsjetio da su u njemu bili beskućnici koji su sada u suvremenim i kvalitetnim paviljonima u Kosnici. Rekao je, također, da u odnosu na druge europske gradove, Zagreb ima zanemariv broj beskućnika, te ponovio da u našemu gradu nema niti će biti čovjeka bez toplog obroka ni krova nad glavom.

 

Kako se čulo, u prvoj fazi ove 2,4 milijuna kuna vrijedne investicije uređeno je osam višekrevetnih soba i četiri apartmana, sa ukupno 40 ležajeva. I još važnije, Hostel zapošljava 13 osoba.


Gradske vijesti - 2013.