clanak False

Novi prostor za Zakladu "Čujem, vjerujem, vidim"

07.06.2013.


Gradonačelnik Milan Bandić i upravitelj i osnivač Zaklade Čujem, vjerujem, vidim Mirko Hrkač danas su otvorili novi prostor od 46 m2 u Medulićevoj ulici, koji je Zaklada dobila na korištenje od Grada. 

Danas je poseban dan za našu Zakladu i njezine korisnike, rekao je Mirko Hrkač, uz posebnu zahvalu gradonačelniku i gradskim službama jer, kako je naglasio, bez njih ne bi danas ovdje bili. Novi prostor opremljen je suvremenom opremom koja će omogućiti snimanje još više literature - zvučnih zapisa za slijepe osobe, dodao je gospodin Hrkač. 

Sretan sam što smo ovdje, briga za zaboravljene, siromašne i one kojima je potrebna neka vrsta pomoći bio je i bit će i dalje jedan je od glavnih zadataka ove Gradske uprave, rekao je gradonačelnik Bandić, apelirajući na sugrađane da pomažu jedni drugima, te zaželio uspješan rad Zakladi na novoj adresi. 

Podsjetimo, Zaklada Čujem, vjerujem, vidim pomaže mladim osobama i studentima s invaliditetom u školovanju, a slijepih osobama prilagođuje literaturu duhovnog i drugog sadržaja snimanjem zvučnih zapisa ili digitalizacijom tiskanih knjiga. Do sada je u njezinoj organizaciji snimljeno 90 zvučnih knjiga i digitalizirano 200 tiskanih knjiga. Prilagođenu literaturu slijepe osobe i osobe s invalidnošću mogu koristiti besplatno.


Gradske vijesti - 2013.