clanak False

Obilazak Francuskog paviljona i Muzičke akademije

23.08.2013.

Galerija fotografija Muzička akademija

Galerija fotografija Francuski paviljon

 

U Zagrebu se i ovo ljeto radilo bez obzira na vrućine i godišnje odmore, pa su tako radovi na Francuskom paviljonu u Studentskom centru u završnoj fazi, a pročelje nove zgrade Muzičke akademije na Trgu maršala Tita već sad donosi moderan štih staroj gradskoj jezgri. Obje lokacije obišao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u pratnji suradnika, te predstavnika Sveučilišta i medija.



Francuski paviljon


Unatoč problemima koji su se javljali tijekom obnove ovog zaštićenog kulturnog dobra, do završetka radova dijeli nas još mjesec i pol dana. Nakon što su završeni radovi na vanjskom dijelu, maknute su skele te se trenutno uređuje unutrašnjost, ali i okoliš u neposrednoj blizini paviljona.


Gradonačelnik je naglasio važnost ove obnove, kako za sam Studentski centar i Grad Zagreb, tako i za cijelu hrvatsku javnost, dodajući da će se sadržaj, odnosno namjena, definirati u dogovoru sa Sveučilištem u Zagrebu.


Osim zahvale Gradu na maksimalnoj involviranosti u projekt, od sanacijskog upravitelja Studentskog centra Peje Pavlovića moglo se čuti kako će se SC povezati sa Svjetskom udrugom okruglih paviljona, a u skoroj budućnosti najavio je i izložbe, koncerte…

 

 

Muzička akademija


Do kraja godine bit će gotova prva faza gradnje Muzičke akademije, odnosno od Nove godine počinje opremanje interijera zgrade, rekao je gradonačelnik Bandić prilikom obilaska gradilišta s rektorom Sveučilišta u Zagrebu Aleksom Bjelišem.


Najavivši otvorenje Akademije uz najviše državne dužnosnike za sljedeću godinu, gradonačelnik je dodao da će svaki tjedan kontrolirati napredak radova, kako više ne bi bilo probijanja rokova.


Novu, modernističku zgradu, za 500 studenata Akademije i njihove profesore, projektirao je arhitekt Milan Šosterić, a ukupna vrijednost svih radova iznosit će do 250 milijuna kuna.


Gradske vijesti - 2013.