clanak False

Obilazak GČ Donja Dubrava

29.04.2013.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika, predstavnika gradskih četvrti i novinara obišao je gradsku četvrt Donja Dubrava. Današnji obilazak uključivao je tržnicu u Cerskoj ulici, Bačku ulicu, lokacije buduće sportske dvorane Donja Dubrava i Osnovne škole Čulinec te dječje igralište u Aleji lipa.

Rekonstrukcija tržnice u Cerskoj ulici

Ovdje treba sačuvat one sadržaje koji već postoje, a dodat one koje nedostaju. Tržnica, Kulturni centar i zgrada mjesne samouprave naš su prioritet u Donjoj Dubravi, i mi ćemo to, u suradnji i u konzultacijama s predstavnicima gradske četvrti i lokalnim stanovništvom koji će taj prostor i koristiti, realizirati, rekao je gradonačelnik Bandić na mjestu budućeg centra Gradske četvrti Donja Dubrava. Do kraja godine bi idejni projekt trebao biti gotov, a ako svi odrade svoj posao za dvije godine bi cijeli projekt trebao biti završen, dodao je gradonačelnik.
Zdravko Žvorc, predsjednik Vijeća Gradske četvrti, istaknuo je kako Donja Dubrava nema nikakav trg, te vjeruje da će jednom kada se ovaj projekt završi, prostor na kojemu je sada devastirana tržnica postati mjesto okupljanja i života lokalnog stanovništva.

Bačka ulica

Gradonačelnik Bandić i suradnici obišli su Bačku ulicu, gdje su radovi na 250 metara dugoj dionici u završetku. U sklopu malih komunalnih akcija ulica je asfaltirana, postavljeni su slivnici i kanalice duž cijele dionice, a vrijednost investicije je oko 900.000,00 kn.

Sportska dvorana Donja Dubrava

Nalazimo se na prekrasnoj, neiskorištenoj parceli, koju planiramo oplemeniti novim sadržajem, a sve to krenuli smo na inicijativu taekwondo kluba Dubrava. Bilo i puls sportaša treba slušati, a Martina Zubčić, osvajačica olimpijske medalje, i ostali sportaši i stanovnici Dubrave zaslužuju jedan takav prostor. Krenuli smo u proceduru, pripremili svu dokumentaciji, a također ćemo nastojati povući sredstva iz EU fondova, rekao je gradonačelnik na mjestu buduće višenamjenske dvorane.

Dječje igralište u Aleji lipa

U sklopu Plana malih komunalnih akcija Gradske četvrti Donja Dubrava, u investiciji vrijednoj oko milijun kuna, prošle godine uređeno je dječje igralište u ulici Aleja lipa (od Ulice trešanja do Ulice jasmina). Radovi su uključivali postavljanje parkovnog rubnjaka, ograde, više klupa i košarica za otpatke, stalak za bicikle, uređivanje hortikulture te ugrađivanje sedam novih sprava za igru.

Osnovna škola Čulinec

Na kraju obilaska gradonačelnik je obišao lokaciju buduće Osnovne škole Čulinec. Razgovori s vlasnicima zemljišta su završeni na obostrano zadovoljstvo, sada krećemo u proces javne nabave, a onda i u realizaciju. Radovi bi trebali započeti u prvoj polovici iduće godine, a 2015. bi se učenici trebali useliti u novu školu, istaknuo je gradonačelnik Bandić.


Gradske vijesti - 2013.