clanak False

Obilazak GČ Gornja Dubrava

23.04.2013.

 

U okviru redovitih obilazaka gradskih četvrti, gradonačelnik Milan Bandić danas je, sa suradnicima i novinarima, obišao Gradsku četvrt Gornja Dubrava, odnosno lokacije: crkvu Sv. Leopolda Mandića, Dječiji vrtić Radost, Oporovečku i Risnjačku ulicu, crkvu blaženog pape Ivana XXIII., Centar za autizam, Osnovnu školu Granešinu, te Sunekov I. odvojak.

Crkva Sv. Leopolda Mandića
Obilazak je počeo posjetom crkvi Sv. Leopolda Mandića. Oko crkve trenutno se obnavlja dvorište koje će se u dogledno vrijeme urediti kao prostrani trg i park. Početak radova zakazan je 13. svibnja ove godine.

Dječji vrtić Radost
Nakon posjeta crkvi Sv. Leopolda Mandića gradonačelnik Bandić obišao je Dječji vrtić Radost koji se nalazi u fazi dogradnje, odnosno izgradnje novog trakta iznad upravnog dijela ukupne površine 625 m2 za tri dodatne vrtićke skupine.
Glavni je cilj da se sva djeca u Zagrebu mogu upisati u dječji vrtić – rekao je gradonačelnik Bandić najavivši da će do kraja sljedeće školske godine sve škole u Zagrebu raditi u dvije smjene a za četiri godine u jednoj smjeni. Uz dizalo za invalide, Dječji vrtić Radost dobit će i multifunkcionalnu dvoranu.
Završetak radova planira se početkom rujna ove godine, u dogradnju vrtića grad je uložio 11,9 milijuna kuna.

Oporovečka i Risnjačka ulica
Radovi na Oporovečkoj su skoro pa gotovi, još nam ostaje Risnjačka ulica koja je spremna za asfaltiranje, koje se očekuje kroz desetak dana – rekao je gradonačelnik.
Sanacija obuhvaća proširenje i rekonstrukciju Oporvečke ulice, te novo križanje na kojem će biti semafor u kombinaciji s Risnjačkom ulicom.

Crkva blaženog pape Ivana XXIII.
Vlč. Josip Žagar predstavio je gradonačelniku Bandiću projekt izgradnje i maketu nove crkve koja bi se trebala graditi na ulici Križnog puta 111. Trenutno se mise održavaju na otvorenom, improviziranom prostoru koji se nalazi u sklopu župe.
U tijeku su radovi na adaptaciji postojeće zgrade. Do kraja godine planirano je izvesti grube radove; staviti novi krov, novu izolaciju i podove, te do Prve pričesti i Krizme pokušati završiti adaptaciju cijele zgrade.


Centar za autizam
U Centru za autizam završena je sanacija unutarnjih prostorija. Sljedeća faza obuhvaća sanaciju krovišta i dvorišta.
Gradonačelnik se zahvalio djelatnicima Centra, kao i svim sobama iz javnog života na pomoći, odnosno Ambasadorima dobre volje Centra za autizam što upozoravaju na probleme s kojima se susreću osobe s autizmom.
Prilikom obilaska Centra za autizam gradonačelnik Bandić je posjetio Osnovnu školu Vjenceslava Novaka kojoj je u potpunosti promijenjen krov ukupne površine 3500 m2 koji je sadržavao azbest. Uz novi krov škola je dobila i novi sustav za odvod oborinskih voda.
Ravnatelj škole Žarko Ćorić zahvalio se gradonačelniku na potpori.

Osnovna škola Granešina
Izašli smo u susret i riješili ovaj problem. Kako je površina na kojoj se treba graditi dvorana odvojena cestom napravit će se tunel koji će povezivati školu i dvoranu. – rekao je gradonačelnik, dodavši da će izgradnja krenuti početkom ožujka 2014.

Sunekov I. odvojak
Na kraju obilaska gradonačelnik Bandić je obišao novoasfaltirane ceste Sunekova I. odvojaka koje se obnavljaju u sklopu asfalterskog programa nerazvrstanih cesta u 2012.
Strojevi neće otići dok se sve ne asfaltira – poručio je gradonačelnik okupljenim stanovnicima koji su mu zahvalili na pomoći.


Gradske vijesti - 2013.