clanak False

Obilazak GČ Novi Zagreb - zapad

04.05.2013.

 

 

U okviru redovitih obilazaka gradskih četvrti, gradonačelnik Milan Bandić ovu je subotu, sa suradnicima i predstavnicima gradskih četvrti, obišao GČ Novi Zagreb – zapad: divlji deponij u Botincu, gdje je u tijeku sanacija istog, Podružnicu umirovljenika Botinec, Osnovnu školu Sveta Klara, gdje u tijeku dogradnja objekta, prostor mjesne samouprave Svete Klare, Sportski centar u Radmanovačkoj ulici u Sigetu, Osnovnu školu Trnsko gdje je uređeno igralište za futsal te prostor mjesne samouprave Trnsko.

Sanacija divljeg deponija u Botincu pri kraju

Današnji obilazak započeo je kod divljeg odlagalište otpada u Botincu, gdje je u prvoj fazi sanacije odvezeno i deponirano 4.073 m³ glomaznog otpada, a sada se provodi druga faza sanacije terena kojom se, između ostaloga, preostala zdrava zemlja nastoji iskoristiti za druge projekte.

Sanacija ovog terena počela je početkom travnja, do sada se puno toga napravilo, odvezeno je preko 7000 m³ raznog otpada, šute itd. Ostalo je još nešto preko 1000 m³, a završetak radova očekujem za otprilike tjedan dana. Kada završimo ogradit ćemo ovu parcelu, postavit će se i zaštitne ograde tipa New Jersey, a sve kako bi spriječili dovoženje novog smeća. Uvjeren sam da su danas ovdje najsretniji susjedi, koje smo oslobodili smeća, smrada, izvora zaraze, a vlasnika ove parcele smo zbrinuli, smješten je u Kosnici, rekao je gradonačelnik Bandić.

Novi prostor za Podružnicu umirovljenika Botinec

Obilazak se nastavio u prostoru koji je Grad Zagreb nedavno dodijelio na korištenje Podružnici umirovljenika Botinec. Članovi Podružnice, koji su gradonačelnika Bandića i suradnike dočekali u veselom raspoloženju i uz pjesmu, zahvalili su se gradonačelniku koji je, kako su istaknuli, nakon mnogih zalupljenih vrata na drugim adresama, prepoznao njihove potrebe i dodijelio im prostor koji im puno znači.
Grad Zagreb dodijelio je ovaj prostor, veličine 62 m2, a Vijeće gradske četvrti uložilo je još oko 72.000 kuna kako bi taj prostor učinilo svrsishodnim. Dodjeljivanjem ovog prostora, ostalo je još neriješeno pitanje Podružnice u Lučkom, ali vjerujem kako ćemo i to ubrzo riješiti i time bi svih 16 podružnica u gradskoj četvrti Novi Zagreb – zapad imalo svoje prostore i na to smo ponosni, istaknuo je Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb – zapad.

Dogradnja Osnovne škole Sveta Klara

Do početka nove školske godine završit će se radovi na dogradnji škole, čime bi se njen kapacitet povećao za devet novih učionica s pratećim sadržajima, te bi se time omogućilo odvijanje nastave u dvije smjene. Vrijednost investicije je oko 12 i pol milijuna kuna, plus još dva i pol milijuna kuna za opremanje, dakle sveukupno oko 15 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Bandić, najavivši da bi se, u blizini škole, do kraja ove godine trebalo krenuti u izgradnju dječjeg vrtića za one slabijeg imovinskog stanja. Zemlju za izgradnju vrtića ustupiti će župna crkva Sveta Klara.

MO Sveta Klara

Nakon Osnovne škole Sveta Klara, gradonačelnik Bandić sa suradnicima se prošetao do obližnjeg prostora mjesne samouprave gdje su nedavno završeni radovi na unutrašnjem uređenju. Vrijednost investicije, koja je uključivala radove na lakiranju parketa, bojanju zidova i uređivanju elektroinstalacija, je oko 80.000 kuna, a gradonačelnik je najavio kako bi uskoro i cijeli objekt trebao ići u rekonstrukciju.

Prvi tereni za speed badminton u Europi

U sportskom centru u Radmanovačkoj ulici u Sigetu, u sklopu malih komunalnih akcija Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad 2012., postavljeni su prvi tereni za speed badminton u Europi. Radovi su uključivali postavljanje 68 metara zaštitne ograde i hortikulturno uređivanje okolne površine, izrađena je podloga za speed badminton te je ugrađena multifukcionalna sportska podloga dizajnirana za vanjske terene.

Futsal igralište u Osnovnoj školi Trnsko

Na terenima Osnovne škole Trnsko, u okviru malih komunalnih akcija, postavljeno je prvo od nekoliko planiranih futsal igrališta na području Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad. Kako se čulo, cilj izgradnje ovakvih futsal igrališta je obnavljanje školskih igrališta kako bi što više djece imalo sve uvjete za bavljenjem ovim sportom. Igrališta su opremljena najnovijom sportskom podlogom Gridcourt, koja je zbog puno razloga, bolja od umjetne trave i betona.


Prvi je to takav teren za futsal u Zagrebu i na tome nećemo stati. Na ovoj podlozi smanjuju se rizici od ozljeda, a to je samo jedna od prednosti. Sljedeće godine planiramo ograditi teren i postaviti rasvjetu, rekao je Jadranko Baturić, dodavši da je vrijednost investicije oko 270 tisuća kuna.

MO Trnsko

Obilazak je završio u prostoru mjesne samouprave Trnsko, gdje je izvršena sanacija krova i unutrašnje uređenje objekta. Radovi, koji su financirani iz Plana malih komunalnih akcija, uključivali su rušenje pregradnog zida od knaufa, obradu i dvokratno bojanje zidova, nabava i postavljanje laminata, sanacija dijela ravnog krova, renoviranje postojećeg zidnog šanka, te radove na elektroinstalacijama.


Gradske vijesti - 2013.