clanak False

Obilazak GČ Pešćenica-Žitnjak

27.04.2013.

 

 

U okviru redovitih obilazaka gradskih četvrti, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima i predstavnicima gradskih četvrti, obišao je GČ Peščenicu - Žitnjak: romska naselja u Vrtnom putu i Strugama, novoizgrađenu mrtvačnicu na Resničkom groblju, Župnu crkvu Sv. Ivana Krstitelja u Ivanjoj Reki te OŠ Dobriše Cesarića.


VRTNI PUT – SAVICA ŠANCI I STRUGE
U Romskim naseljima u mjesnim odborima Savica Šanci i Žitnjak izvršena je sanacija terena, priključci struje, vode i odvodnje te nabava i opremanje dvaju kontejnera u oba romska naselju, sanitarnog i edukativnog kontejnera. Ovim ljudima vratili smo dostojanstvo i omogućili im da žive još bolje i ljepše u ovom gradu jer oni nemaju ni rezervnog grada ni rezervne imovine. Početak edukacije svakog čovjeka je obitelj i škola, obrazovanje je najveće bogatstvo i zato treba ljudima omogućiti uvjete. Mi smo zajedno na istom putu, a ja obećavam da ćemo isto ovo napraviti u svim naseljima gdje Romi žive ovako koncentrirano – rekao je zagrebački gradonačelnik pri obilasku dvaju naselja.

 

 

IZGRADNJA MRTVAČNICE NA GROBLJU RESNIK

Mrtvačnica je izgrađena na temelju prvonagrađenog idejnog rješenja javnog urbanističko –arhitektonskog natječaja te je predana podružnici Gradska groblja, ali, kako se čulo, još nije u potpunoj redovnoj uporabi.
Na ovaj način uspjeli smo riješiti gorući problem u Resniku i dobiti ovako kvalitetan objekt te time našim sugrađanima omogućili da se jedan tužan čin može obaviti na dostojanstven način i u našem naselju – izjavila je predsjednica Vijeća mjesnog odbora Resnik Andrea Grgić-Halić

.
ŽUPNA CRKVA SV. IVANA KRSTITELJA
U tijeku je postupak javne nabave za izvedbu asfalta oko crkve te za postavu ogradnih panela, a ako sve bude teklo prema planu, početak radova može se očekivati već u svibnju.

 

 

OŠ DOBRIŠA CESARIĆ
Na kraju obilaska gradonačelnik je sa svojim suradnicima obišao OŠ Dobriše Cesarića gdje su se učenici i profesori zabavljali i natjecali se u raznim igrama povodom sportskog dana njihove škole. Gradonačelnik je u društvu ravnateljice razgledao školu i njen okoliš, a ravnateljica ga je informirala o problemima i potrebama njihove škole.


Gradske vijesti - 2013.