clanak False

Obilazak GČ Podsused - Vrapče

02.05.2013.

 

 

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je, sa suradnicima i predstavnicima Vijeća gradske četvrti Podsused – Vrapče, lokacije na kojima je u tijeku izgradnja, nadogradnja ili uređenje infrastrukture, parkova i objekata predškolskog odgoja. Navedeni radovi uključuju:

 

Dječji vrtić Košnica u Stenjevcu

 

Na igralištu ovog privatnog dječjeg vrtića, koji se nalazi u prostorijama župnog ureda Župe sv. Nikole Biskupa, obavljaju se radovi proširenja i uređenja, odnosno u tijeku je potpuna adaptacija igrališta – postavljanje antitraumatskih obloga, izgradnja pješčanika i postavljanje sprava za igranje. Nakon završetka tog prvog dijela radova, igralište će se ograditi, a okoliš u potpunosti urediti.

 

Park 101. brigade u Gajnicama 

 

Radovi na ovom najvećem parku u Gajnicama izvode se u skladu s izrađenom projektnom dokumentacijom, a uključuju popločivanje staza, postavljanje klupa za sjedenje i koševa za otpatke i za pseći izmet, te hortikulturno uređenje. U sklopu parka nalazi se i veliko, novouređeno dječje igralište.

 

Površina za istrčavanje pasa u Sigetju

 

U tijeku su radovi na ograđenom travnjaku - „parku za pse“, mjestu gdje će 20.000 stanovnika ove gradske četvrti konačno dobiti površinu za istrčavanje njihovih kućnih ljubimaca gdje neće smetati svojim sugrađanima, a koje će u sljedećoj fazi uređivanja dobiti i sprave za igru pasa.

 

 

Biciklistička staza uz Aleju Bologne

 

Kako se čulo, uz Aleju Bologne, od Dubravice do Gospodske, uređuje se 1300 metara nove biciklističke staze, što je investicija je vrijedna 1.500.000,00 kn.

 

Vodovod u Podsusedu

 

Naglasivši da je Podsused jedna od četiri lokacije u Zagrebu, gdje stotinjak domaćinstava još uvijek vodu dobiva u cisternama, gradonačelnik Bandić je predstavio tri etape izgradnje vodovoda u tom naselju. Prva faza, odnosno postavljanje 1405 metara vodovoda, bit će uskoro gotova, a slijede druga faza - precrpna stanica i treća koja uključuje dvije vodospreme. Također, gradonačelnik je rekao da je završetak svih radova planiran u srpnju iduće godine.

 

Dječji vrtić Blanje u Podsusedu

 

Nakon što je postojeći dječji vrtić, smješten u bivšu Pavelićevu vilu (koja je na raspolaganju Gradu Zagrebu), postao premali za potrebe stanara Podsuseda, počeli su radovi na izgradnji novog objekta veličine 400m2, a u kojem će biti dovoljno prostora za četiri nove odgojne skupine, od čega će čak dvije biti za jasličku dob. Također, u potpunosti će se urediti okoliš vrtića, kao i novo dječje igralište, a objekt bi trebao biti spreman do nove sezone upisa u vrtiće.

Podsjetivši na ispunjeno obećanje od prije 12 godina, gradonačelnik je sa zadovoljstvom istaknuo da u zagrebačkim vrtićima danas ima mjesta za svako dijete i da liste čekanja nisu više potrebne. Složila se s time i predsjednica VGČ Andreja Kralj dodavši da je ovo drugi dječji vrtić u proteklih osam godina izgrađen na području te četvrti.


Gradske vijesti - 2013.