clanak False

Obilazak gradilišta osnovnih škola

16.08.2013.

Fotografije s gradilišta

 

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros aktualna gradilišta zagrebačkih školskih ustanova.
 
Obilazak je započeo na Svetom Duhu, u osnovnoj školi Pavleka Miškine, na kojoj je u tijeku dogradnja gotovo 2000 kvadrata, te rekonstrukcija postojećeg dijela škole (3880 m2). Prilikom radova, kod prvih iskopa, utvrđeno je da je potrebno napraviti projekt sanacije temelja građevine stare 120 godina, te su angažirani stručnjaci i čeka se ekspertiza kako bi se moglo nastaviti s radovima. Iz tog razloga, djeca će nastavu u novoj školskoj godini pohađati na dvije lokacije – u Školi stranih jezika u Vodnikovoj i u Industrijsko – graditeljskoj školi.
Kada smo raspisivali natječaj, nismo znali na što ćemo naići. Struka je angažirana, mora se sve napraviti, poštujući glas i pravila struke, kako bi građevina bila sigurna. Škola bi trebala biti dovršena do početka iduće školske godine, a vrijednost investicije je oko 23 milijuna kuna, a s obzirom na okolnosti možda će biti i viša, rekao je gradonačelnik.

Za djecu iz Vrbana, početak školske godine počet će posebno veselo, u novoj, suvremeno opremljenoj školi, koja se prostire na 5900 m2, vrijednosti oko 41 milijun kuna, u kojoj je u tijeku čišćenje, te uređenje hortikulture.
U utorak je primopredaja ključeva ove prekrasne škole za ukupno 480 učenika. Još se trebaju postaviti zaštitne mreže na vanjskom igralištu i urediti okoliš. Svi ćemo doći ovdje 2. rujna ispratiti djecu u novu školsku godinu, najavio je gradonačelnik.

U osnovnoj školi Sveta Klara u tijeku je dogradnja prizemlja i kata čime će se kapacitet škole povećati za deset novih učionica s pratećim sadržajima, te će se omogućiti odvijanje nastave u dvije smjene.
Iako je rok dovršenja radova predviđen za studeni, gradonačelnik je zamolio izvođače da pokušaju završiti radove do početka rujna: Poznajući izvođače radova, ja sam uvjeren da će oni to napraviti. Ovdje ćemo dolaziti svaki tjedan, dok posao ne bude gotov.
Vrijednost investicije je oko 12 milijuna kuna. 


 


Gradske vijesti - 2013.