clanak False

Obilazak Klinike za psihijatriju Vrapče

U povodu 134 godišnjice, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Kliniku za psihijatriju Vrapče.
14.11.2013.

 

Na inicijativu pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo, Mirne Šitum, a u povodu 134 godišnjice, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se sa članovima Uprave, te Upravnog i Stručnog vijeća Klinike za psihijatriju Vrapče. 

U kratkom razgovoru, ravnatelj Bolnice Vlado Jukić, upoznao je detaljnije gradonačelnika o tome što je učinjeno, i što planiraju učiniti u narednom razdoblju, odnosno investicijama koje bi trebalo realizirati. U zadnjih nekoliko godina u Bolnici je izvršeno nekoliko adaptacija i izgradnji – uređena je bolnička kuhinja i prostori dnevne bolnice, no ostao je problem psihogerijatrijskog odjela, koji se nalazi u derutnoj zgradi, sagrađenoj 1879. godine. 

Obići ćemo sve naše zdravstvene ustanove, bolnice, domove zdravlja i odrediti prioritete koje trebamo ostvariti kroz sljedeće četiri godine. Možete biti sigurni da ćemo u drugoj polovini 2015. započeti s adaptacijom zgrade u kojoj je smješten psihogerijatrijski odjel, rekao je gradonačelnik, te najavio kako je u planu izgradnja hospicija.
Sramota je što ga grad Zagreb nema. Izgradnja hospicija je naša moralna i stručna obaveza.

Podsjetivši da je stoljetna tradicija da Bolnicu posjećuju gradonačelnici Grada Zagreba, ravnatelj Jukić je zahvalio gradonačelniku na potpori i razumijevanju svih ovih godina, istaknuvši kako su ti posjeti bili poticaj za konkretne pomake prema boljitku Bolnice, a na dobro bolesnika i i njezinih zaposlenika, ali i svih građana grada Zagreba. 

Nakon sastanka, gradonačelnik je obišao psihogerijatrijski odjel, adaptiranu bolničku kuhinju i dnevnu bolnicu, te Galeriju Slava Raškaj, u kojoj je sa zanimanjem razgledao radove bolesnika Bolnice.


Gradske vijesti - 2013.