clanak False

Obilazak pogona Mlinar

24.09.2013.


Kao nastavak suradnje i obilazaka uspješnih hrvatskih tvrtki, gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, u društvu s čelnicima tvrtke Mlinar, novi proizvodni pogon u Radničkoj cesti, u čiju je izgradnju i opremu uloženo 40 milijuna eura.
 
Uvijek, a pogotovo u ovim kriznim vremenima, treba podržavati one koji imaju dobre ideje i vizije iza kojih stoje rezultati, rekao je zagrebački gradonačelnik, naglasivši kako je 1.700 zaposlenih u Mlinaru, od kojih oko 800 radi na području Zagreba, s tendencijom širenja poslovanja, kako na domaćem, tako i na europskom tržištu, za svaku pohvalu i čestitku. 

Predsjednik Uprave tvrtke Mlinar Mato Škojo zahvalio se gradonačelniku Bandiću i Gradskoj upravi na podršci i pomoći oko realizacije izgradnje tvornice u što kraćem roku. Na mjestu bivšeg stovarišta materijala danas imamo novu tvornicu kruha opremljenu najsuvremenijom tehnologijom, odnosno najveći i najmoderniji pogon te vrste, ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji, proizvodnog kapaciteta od 95 milijuna proizvoda godišnje, dodao je predsjednik Uprave. 

Proizvodnja je organizirana na površini od 20.000 m2, a pogoni su certificirani prema standardima u zemljama Europske unije. Maloprodajna mreža tvrtke Mlinar broji više od 170 prodavaonica u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj, te tri tvornice: u Osijeku, Poreču i ova u Zagrebu. Izgradnja nove tvornice rezultirala je i razvitkom izvoza zamrznutih pekarskih proizvoda u zemlje Europske unije i prekooceanske zemlje.


Gradske vijesti - 2013.