clanak False

Obilazak radova - Francuski paviljon i Muzička akademija

13.09.2013.


Idući mjesec bit će otvoren Francuski paviljon, a radovi na Muzičkoj akademiji i dalje kasne u odnosu na terminski plan – rezime je to s današnjeg redovitog obilaska gradonačelnika Milana Bandića aktualnih kapitalnih objekata s područja kulture. 


Otvorenje Francuskog paviljona oko 15. listopada
 

Krajem mjeseca, točnije 30. rujna, bit će izveden tehnički pregled obnovljenog Francuskog paviljona, a polovicom listopada otvorit ćemo ovaj značajan objekt koji prelazi razmjere Zagreba i Hrvatske, najavio je gradonačelnik Bandić s napomenom da na tom velikom događaju trebaju biti i predstavnici Francuske. 

Ovaj zahtjevan i osjetljiv posao, koji se tri godine odvijao pod budnim okom Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, bliži se kraju i Paviljon će u punom sjaju opet otvoriti svoja vrata nakon više od 20 godina, dodao je gradonačelnik, naglasivši da je do ove male odgode od, otprilike, dva tjedna došlo zbog hortikulturnog uređenja. Na pitanje o tome koji sadržaji će biti u Francuskom paviljonu, zagrebački gradonačelnik je rekao da je njegov prijedlog Muzej tolerancije, ali da je još prerano o tome govoriti. 

Uz zahvalu partnerima ovog projekta, Zagrebačkom sveučilištu i Studentskom centru, gradonačelnik Bandić posebno se zahvalio onima koji su izvodili radove jer, kako je istaknuo, oni su najzaslužniji za uspješno izvedenu obnovu. 


Muzička akademija 

Kako se na licu mjesta gradonačelnik Milan Bandić uvjerio, radovi na objektu Muzičke akademije ne teku prema planu, a izvođač radova opet je tražio odgodu rokova za završetak. 

Zagrebački gradonačelnik naglasio je da nema prolongiranja roka i, da će, ako se u roku od tjedan dana na gradilištu značajno ne promjeni dinamika radova, aktivirati garanciju koja stoji u ugovoru i zatvoriti gradilište. Naći ćemo tvrtku koja može ovaj posao obaviti kako treba i u zadanim rokovima, dodao je gradonačelnik jer ovo više nema smisla. 

Kako se čulo, investitori su svoje obaveze ispoštovali i shodno tome, izvođač je trebao radove obavljati prema zadanom planu.


Gradske vijesti - 2013.