clanak False

Obljetnica Centra za forenzičku psihijatriju

06.06.2013.

U povodu 50 godina postojanja i rada Centra za forenzičku psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče, koji je osnovan 1963., na Dan prava osoba s duševnim smetnjama u RH, danas je održan Simpozij u Edukacijskom centru Klinike Vrapče.
 
Uz mnogobrojne visoke uzvanike, Simpoziju pod nazivom 50 godina Centra za forenzičku psihijatriju, prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Naglasivši da Zagreb ima nekoliko klinika i zdravstvenih ustanova koje uživaju ugled i izvan Republike Hrvatske, te da je u posljednjih desetak godina bio domaćin mnogih međunarodnih kongresa iz područja medicinskih znanosti i socijalno-zdravstvenih djelatnosti, gradonačelnik Bandić čestitao je djelatnicima Klinike Vrapče i Centra za forenzičku psihijatriju na pedesetogodišnjem radu i razvijanju institucije. Nadam se, dodao je, da će vam ovaj Simpozij, koji je okupio eminentne stručnjake, biti prilika za razmjenu iskustava o bitnim društvenim, medicinskim, zdravstvenim i pravnim pitanjima forenzičke psihijatrije. 

Uz zahvalu svima koji su doprinijeli razvoju Centra, ravnatelj Klinike prof. dr. Vlado Jukić naglasio je, između ostalog, da je ovaj Simpozij prilika koju će iskoristiti za još jedno podsjećanje na prava osoba s duševnim smetnjama i stanje u našoj forenzičkoj psihijatriji.


Gradske vijesti - 2013.