clanak False

Od 29. svibnja do 2. lipnja Floraart na Bundeku

22.05.2013.

Uoči 48. međunarodne vrtne izložbe Floraart 2013. koja će se, od 29. svibnja do 2. lipnja, održati osmu godinu za redom na Bundeku, danas su Organizacijski odbor i gradonačelnik Milan Bandić, kao predsjednik Odbora, održali konferenciju za novinare na kojoj je najavljen događaj. 

Ova, jedna od najvećih međunarodnih vrtnih izložbi u ovom dijelu Europe, ima trostruki značaj za Zagreb: turistički, jer iz godine u godinu bilježi oko 100.000 domaćih i stranih posjetitelja, zatim gospodarsko-produktivni zbog mogućnosti razmjene iskustava i sklapanja poslova između izlagača, te edukativni i zabavni karakter, naglasio je gradonačelnik Bandić. Uz zahvalu djelatnicima Zrinjevca na trudu i profesionalnosti u organizaciji Floraarta, zagrebački gradonačelnik je najavio prijedlog za Zrinjevac - održavanje natjecanja za najljepši balkon, terasu, vrt ili park u Zagrebu, kako bi potaknuo građane da naš grad bude još ljepši i uredniji. 

Ovogodišnji Floraart, koji 22. godinu za redom organizira Podružnica Zrinjevac, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, trajat će pet dana, najavio je voditelj Podružnice Igor Toljan, a očekujemo 144 domaća izlagača i 13 izlagača iz Francuske, Slovenije, Italije, Mađarske, Njemačke, SAD-a i Nizozemske. 

I ove godine ulaz za posjetitelje je besplatan, a, osim već tradicionalnih stručnih predavanja, kreativnih radionica, predstava za djecu, Natjecanja Hrvatski kup florista, natjecanja Srednjih poljoprivrednih škola, seoskog dvorišta sa životinjama, glazbenog programa, ove će godine mališani uživati u pričama koje će im svaki dan popodne čitati glumac Dražen Bratulić.

Više o Floraartu


Gradske vijesti - 2013.