clanak False

Odjel VI prije roka

04.10.2013.

 

Kada se organizira gradilište kako Bog zapovijeda onda se radovi mogu završiti i šest mjeseci ranije, i to ćemo demonstrirati ovdje, rekao je jutros zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na obilasku gradilišta u krugu Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan u Jankomiru. 

Iako je završetak radova Odjela VI bio planiran za kasno proljeće iduće godine, na zadovoljstvo i sreću svih djelatnika, kao i pacijenata bolnice, izvođači su ubrzali radove, te će biti gotovi do kraja godine.
Ovime svjedočimo odgovornost i podižemo standard za ljude kojima je pomoć potrebna, rekao je gradonačelnik. 

Kako je objasnio ravnatelj bolnice Mate Mihanović, završetkom radova na Odjelu VI ostvarit će se tri osnovne funkcije: hitan prijem akutnih slučajeva, hospitalni dio s četiri odjela te dnevna bolnica koja je posebno bitna za pacijente: Pacijenti dolaze u 8 ujutro i borave do 14 sati, ne odvajaju se iz svoje obitelji i društva, što je velika prednost u odnosu na stacionarni boravak. 

Otvorenje Odjela IIIa, koji je je još prije završen , planirano je za dva mjeseca. Hortikultura oko odjela je završena i u tijeku je opremanje objekta, te izvođenje sprinkler stanice koja je uvjet za puštanje u rad.
Osim zamjenskog objekta VI, gradonačelnik je obišao i skladišno-uredsku građevinu, na kojoj bi radovi također trebali biti gotovi do kraja godine. 

Planirana cijena izgradnje objekta III a iznosi 13 milijuna kuna (bez PDV-a), objekta VI 27 milijuna kuna (bez PDV-a), a skladišno uredske građevine 6 milijuna kuna (bez PDV-a).


Gradske vijesti - 2013.