clanak False

Okrugli stol o cerebralnoj paralizi

07.05.2013.

 

 

U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, danas je na Tribini Grada Zagreba održan Okrugli stol s temom Cerebralna paraliza – Učinkovitost inovativnih i manje poznatih metoda rehabilitacije, u organizaciji Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb.

U ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, okrugli stol otvorila je pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinka Bakula Anđelić, zahvalivši svim sudionicima na prisustvovanju, a posebno organizatorima – zagrebačkom CeDePe-u, naglasivši kako je to društvo, u suradnji s Gradom Zagrebom, kroz Gradske urede za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje te Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, već realiziralo brojne projekte važne za osobe s cerebralnom i dječjom paralizom. Gradonačelnikova izaslanica spomenula je i neke tekuće projekte, poput pronalaska adekvatnog prostora za djelovanje društva, te gradnju nadstrešnice na jarunskom otoku Trešnjevka, koji Društvo koristi tijekom rekreacije i rehabilitacije korisnika. Svi projekti provode se sukladno mjerama i odredbama Zagrebačke strategije izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom u razdoblju od 2011. do 2015.

Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom već više od 30 godina pomaže svojim korisnicima i njihovim obiteljima informacijama i savjetovanjem, tako da je program Okruglog stola uključivao stručno predstavljanje Terapije senzorne integracije uz terapijskog psa, prezentaciju Tretmana PeThe (osobni terapeut), terapijskog jahanja…


Gradske vijesti - 2013.