clanak False

Otkrivanje spomenika Nikoli Tesli u Pragu

Na poziv gradonačelnika Praga Tomáša Hudečeka, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je u Pragu na svečanosti otkrivanja spomenika N. Tesli.
04.09.2014.

Fotogalerija - Gradonačelnik u Pragu

Na poziv gradonačelnika Grada Praga Tomáša Hudečeka, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić nazočio je danas u Pragu svečanosti otkrivanja spomenika Nikoli Tesli u istoimenom parku, koji postavlja Gradska četvrt Prag 6 na inicijativu Hrvatsko-češkog društva iz Zagreba.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnica Gradskog okruga Grada Praga 6 Marie Kousalíková, rektor Češkog tehničkog sveučilišta u Pragu Petr Konvalinka, predsjednik Hrvatsko-češkog društva prijateljstva Marijan Lipovac i jedan od autora spomenika Jan Parýzek iz Češke spořitelne.

Nakon otkrivanja spomenika, u Gradskoj upravi Gradskog okruga Grada Praga 6, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnica Gradskog okruga Marie Kousalíková potpisat će Sporazum o donaciji Grada Zagreba za postavljanje spomenika Nikoli Tesli.

U okviru posjeta Pragu, protokolom jepredviđen i sastanak zagrebačkog gradonačelnika s gradonačelnikom Grada Praga Tomášem Hudečekom i posjet veleposlanstvu Republike Hrvatske, gdje će se gradonačelnik Bandić susresti s Hrvatima koji žive u Pragu.


Gradske vijesti - 2014.