clanak False

Otvoren Dinamov Hotel 1967

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu zagića Dinama, otvorio je Hotel 1967, ispod južne tribine Maksimirskog stadiona.

21.10.2013.

 

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu zagića Dinama Tomasa Bakovića i nogometne legende Slavena Zambate, te predsjednika GNK Dinamo Mirka Barišića, otvorio je danas Hotel 1967, ispod južne tribine Maksimirskog stadiona.


Pohvalivši inicijativu i izvedbu ovako zahtjevnog projekta, zagrebački gradonačelnik i počasni predsjednik Dinama zahvalio se svima, te naglasio kako je Dinamo ne samo zagrebački, nego i nacionalni simbol. Riječima Treba imati Dinamovu dušu i Hajdučko srce gradonačelnik je još jednom pozvao na zajedništvo juga i sjevera, dodavši da su južnjački temperament te odmjerenost i zagrebački štih Dinama jamstvo uspjeha.

 

Od predsjednika Dinama Mirka Barišića čulo se da je ovim projektom najtrofejniji hrvatski klub dobio ono što drugi europski klubovi već odavno imaju, dok je predstavnik generacije '67. Slaven Zambata naglasio kako je današnjoj generaciji Kluba obveza ostvariti što bolje rezultate obzirom na uvjete koji su im sada pruženi.


Suvremen, dizajnerski hotel prve momčadi Dinama ime je dobio po legendarnoj sezoni i generaciji, kad je Dinamo osvojio Kup velesajamskih gradova. Sadrži 18 dvokrevetnih soba, te 1 jednokrevetnu (trenersku), a igrači će koristiti i salon sa blagovaonicom i kuhinjom, konferencijskom dvoranom te sobom za odmor. Kako se moglo vidjeti, nakon ove faze uređenja stadiona, Dinamovci, ali i Hrvatska nogometna reprezentacija, koristit će vrhunski adaptirane svlačionice i teretanu, a na raspolaganju im je od sad i klupska Kapelica.


Nakon otvorenja, gradonačelnik Bandić, sa suradnicima i ostalim uzvanicima, obišao je i novouređeni pomoćni stadion Hitrec-Kacian, kojemu je postavljen novi travnjak, sjedalice na tribini te svjetlosni reflektori.


Gradske vijesti - 2013.