clanak False

Otvorenje arhitektonskog simpozija Dani Orisa 14

U Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je otvorenju arhitektonskog simpozija Dani Orisa 14.
18.10.2014.

U Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je otvorenju arhitektonskog simpozija Dani Orisa, tradicionalne i međunarodno priznate manifestacije – dvodnevnog simpozija domaćih i stranih arhitekata.


Ulicama Zagreba prošetali su brojni poznati svjetski arhitekti, a mnogi od njih nagrađeni su i Pritzkerovom nagradom – Nobelovom nagradom za arhitekturu, rekao je gradonačelnik Bandić te nadodao kako ih je teško dobiti u svoju sredinu, ali Orisu i Zagrebu to je uspjelo. Oni ne samo da su obogatili kulturni program našeg grada već su dobili priliku pronijeti dobar glas o našoj arhitekturi i kulturi – o svojim, nadamo se, dobrim zagrebačkim iskustvima – upravo zahvaljujući ovom događanju.

Trudimo se ne zanemariti kulturu i umjetnost. U ovim trenutcima krize takva ulaganja možda se ne čine profitabilnima, ali, dugoročno, to su ulaganja koja najviše vrijede. To dokazuju i sami Dani Orisa, koji su rezultirali time da brojni predavači, koji su nas posljednjih četrnaest godina posjećivali, nastavljaju svoju vezu sa Zagrebom te i dalje sudjeluju u arhitektonskim zbivanjima u Hrvatskoj. Ovaj vikend u listopadu mnogo je više od „samo“ arhitektonskog simpozija i poprima puno veće značenje u životu našeg grada. Ponosni smo što grad Zagreb i ja osobno možemo doprinijeti uspjehu ovoga događanja. Nadam se da se uskoro vidimo na otvaranju Orisove Kuće arhitekture zaključio je gradonačelnik.

Dane Orisa koji su prerasli u gotovo nezaobilazno kulturno događanje u cijeloj regiji, a u kojem sudjeluje više od 200 arhitekata, dizajnera i ljubitelja arhitekture otvorio je predsjednik RH Ivo Josipović. 

 


Gradske vijesti - 2014.