clanak False

Otvorenje izložbe "Guercino:Svjetlo baroka"

U Muzeju za umjetnost i obrt otvorena je izložba Guercino: Svjetlo baroka kojom se predstavlja opus tog istaknutog majstora baroka.
29.10.2014.

 

U nazočnosti predsjednika RH Ive Josipovića, zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Vesne Kusin, NJ.E. veleposlanice Emanuele D'Alessandro, ministrice kulture Andreje Zlatar-Violić i drugih osoba iz kulturnog, političkog i javnog života sinoć je u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt otvorena izložba Guercino: Svjetlo baroka kojom se predstavlja opus tog istaknutog talijanskog majstora baroka. 

Ovo je prilika da hrvatska publika vidi čime je Guercino zaslužio epitet najistaknutijeg predstavnika bolonjske škole, najcjenjenijeg u Europi, rekla je zamjenica Kusin, istaknuvši plodnu suradnju hrvatskih i talijanskih muzejsko-galerijskih institucija na pripremi izložbe te spremnosti talijanskog veleposlanstva da pomogne u njezinu ostvarenju. 

Izložba Guercino: Svjetlo baroka donosi platna i freske, 35 djela kojima se predstavlja umjetnički put i razvoj umjetnika koji je bitno odredio slikarstvo svog doba. 

Nakon Zagreba, gdje će biti otvorena do 31. siječnja, izložba putuje u Tokio i Sjedinjene Američke Države.


Gradske vijesti - 2014.