clanak False

Počela Konfrencija Cycling Europe

25.04.2013.

Od 25. do 27. travnja, Zagreb je domaćin Prve međunarodne konferencije o biciklističkom prometu i cikloturizmu u RH Cycling Europe- Zagreb 2013., koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske i udruge Moj bicikl, te u partnerstvu s ministarstvima prometa, odnosno turizma.

Simboličnom vožnjom biciklima od OŠ Miroslava Krleže, Kaptol 16, do prostora Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, veleposlanica Kraljevine Nizozemske Stella Ronner Grubačić, predsjednica udruge Moj bicikl Darinka Jug, te drugi uzvanici, jutros su simbolično otvorili  trodnevni bogati program koji je odmah potom i počeo u prostorima Tribine.

Iz brojnih radionica, predavanja i prezentacija, izdvajamo Orange bike ride – koji će zadnji dan trodnevne konferencije atraktivnim sadržajima privući građane Zagreba i turiste na Trg bana Jelačića gdje će moći isprobavati različite modele bicikala, probati zaigrati Bike polo, ali i svoj bicikl dati na pregled radi uklanjanja sitnijih nedostataka.

Točno u podne krenut će biciklijada zagrebačkim ulicama, kao događaj koji će biti svojevrsna kruna trodnevnih događanja namijenjena sudionicima, građanima Zagreba i turistima.

Više …


Gradske vijesti - 2013.