clanak False

Počinje proljeće na Bundeku

26.04.2013.

Nakon jesenske kestenijade, proljeće donosi nova zanimljiva događanja na jezeru Bundek – najavljeno je jutros na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi. Pod nazivom Proljeće na Bundeku, već ove subote, 27. travnja, Grad u suradnji sa Savezom športsko ribolovnih društava za svoje sugrađane organizira 1. Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u kuhanju fiša.

S početkom u 12:00 sati natjecat će se petnaest ribolovnih društava koji će svaki prema svom vlastitom receptu spremati popularni „fiš“, a pobjednik će biti proglašen iza 14 sati. Osim užitka u hrani, posjetitelji će se moći upoznati s radom ribolovnih udruga, a doznat će i o njihovoj ulozi u očuvanju prirode. Sve to uz prigodni kulturno umjetnički program.

Želja nam je da ovo natjecanje postane tradicija na Bundeku rekao je gradonačelnik pozvavši sugrađane da dođu i uživaju u lijepom vremenu i prirodi u samom srcu grada.

I to nije sve, za prvu subotu u svibnju gradonačelnik je najavio i 1. Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u kuhanju lovačkog gulaša u sklopu kojeg će se održati Smotra čuvara prirode Grada Zagreba.


Gradske vijesti - 2013.