clanak False

Posjet Udruzi Susret

13.02.2013.

Na poziv predsjednice Udruge za psihosocijalnu pomoć „Susret“ Radmile Stojanović Babić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, posjetio je danas stanarsku zajednicu u Španskom, u kojoj žive četiri korisnika Udruge.

Predsjednica Stojanović Babić, uz zahvalu gradonačelniku na njegovom dolasku, izvjestila ga je o projektima Udruge i o problemima s kojima se susreću, ponajprije u vezi s prostorom. Prema njenim riječima, na području Zagreba postoje tri stanarske zajednice u kojima žive po četiri korisnika, ukupno njih 12.

Podržavši projekte Udruge, gradonačelnik je naglasio da ova Gradska uprava, s njim na čelu, već gotovo 13 godina sustavno pomaže one kojima je to najpotrebnije: To je kontinuitet socijalno osjetljive politike, dodao je, istaknuvši i to da je u brojnim udrugama za osobe s invaliditetom član ili počasni predsjednik, što ga čini vrlo ponosnim.

Kako se čulo, osobe s psihičkim smetnjama spadaju u ranjivu skupinu osoba koje su marginalizirane, stigmatizirane i ne sudjeluju u životu lokalne zajednice, a živeći u neoznačenim stanovima u Gradu Zagrebu s ostalim građanima i redovnom populacijom, dio stigme psihičke bolesti je izbjegnut.

Inače, Udruga za psihosocijalnu pomoć „Susret“ je neprofitna, humanitarna udruga osnovana 2006. i bavi se pružanjem podrške osobama s psihičkim smetnjama za život u zajednici.


Gradske vijesti - 2013.