clanak False

Predstavci AK Agram kod gradonačelnika

01.08.2013.

U povodu sjajnog uspjeha atletičara na IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u francuskom Lyonu na kojem su naši reprezentativci osvojili dvije srebrne i pet brončanih medalja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi članove i vodstvo Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Agram.

Podsjetimo, u Lyonu su u konkurenciji više od tisuću atletičarki i atletičara iz 90 zemalja svijeta odličja osvojili Branimir Budetić (srebro u bacanju koplja, bronca u bacanju disku), Zoran Talić (srebro u skoku u dalj), Marija Iveković-Meštrović (bronca u bacanju diska) – članovi AK Agram, Josip Slivar i Darko Kralj (brončana odličja u kugli) te Mikela Ristoski (bronca u skoku u dalj).

Uz čestitke na uspjesima, gradonačelnik Bandić zahvalio je Agramovcima što iznova promiču Zagreb i Hrvatsku diljem svijeta. Zahvaljujući tome, Klub bi, danas kada se uvodi red u Zagrebački športski savez, raspodjelom sredstava na odgovorniji i pravedniji način trebao dobiti mjesto koje zaslužuje svojim radom i rezultatima, istaknuo je gradonačelnik obećavši daljnju bezrezervnu podršku tim vrhunskim sportašima, kao i nagrade za osvajače medalja.

Gradonačelnik je također pozvao predstavnike Hrvatskog paraolimpijskog odbora da odaberu jednog od svojih najistaknutijih sportaša koji je zadužio hrvatski paraolimpijski sport da bude njegov posebni savjetnik za sportaše osobe s invaliditetom.

U ime kluba AK Agram, gradonačelniku Bandiću na dobroj suradnji i kontinuiranoj podršci zahvalili su se Branimir Budetić te tajnik Kluba Branko Omazić.

Gosti su i ovoga puta istaknuli da su sportaši paraolimpijci razočarani činjenicom da njihovi rezultati nisu prepoznati nedavnim Izmjenama i dopunama Zakona o sportu - nemaju trajne naknade za sportsku izvrsnost - što je, dodali su, diskriminacija u odnosu na druge sportaše.

Prijemu su prisustvovali pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić, zatim trener sportaša Ante Pavković te glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Darko Matić.


Gradske vijesti - 2013.