clanak False

Predstavnici HMS-a kod gradonačelnika

20.09.2013.

 

U povodu održanog Europskog seniorskog prvenstva u mačevanju, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi predsjednika Hrvatskog Mačevalskog Saveza Željka Kvesića i tajnika Rena Marolta.


Predsjednik HMS-a zahvalio je gradonačelniku na pomoći i pokroviteljstvu Prvenstva koje je održano u Zagrebačkoj Areni od 16 do 21. lipnja, sa više od 1200 sudionika, te naglasio kako upravo ove godine Hrvatski mačevalski savez slavi 100-tu obljetnicu. U znak zahvalnosti gradonačelniku je poklonio nacionalni simbol HMS-a statuu Milana Neralića.


Kako je upravo ovo Europsko prvenstvo proglašeno najbolje organiziranim do sada, u ime Predsjednika Europske mačevalske konfederacije, tajnik HMS-, a uručio je gradonačelniku mač i diplomu za odlično provedenu organizaciju. Gospodin Marolt također se pohvalio gradonačelniku kako su dobili i neizravnu ponudu iz krugova Svjetske mačevalske federacije FIE da do 2017. godine budu domaćini i Svjetskog prvenstva, koje se inače održava svake godine osim u godine olimpijade.

 

Gradonačelnik Bandić podržao je ideju da Zagreb bude domaćin i Svjetskog prvenstva u iduće tri, četiri godine, te istaknuo da će poslati Svjetskoj mačevalskoj federaciji u Rusiji pismo potpore, i pokušati dogovoriti sastanke kako bi se ovaj projekt uspješno realizirao. 
 


Gradske vijesti - 2013.