clanak False

Predstavnici Udruga Kontra i Iskorak kod gradonačelnika

29.07.2013.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike udruga Kontra i Iskorak koji su ga informirali o organizaciji ILGA Europske konferencije. Konferencija se svake godine organizira u drugoj zemlji (zadnja je bila u Dublinu), a za ovogodišnju je, na konferenciji u Torinu 2011. odabran Zagreb, istaknula je koordinatorica Lezbijske grupe Kontra i članica izvršnog odbora ILGA Europe Sanja Juras.

Grad Zagreb će biti pokrovitelj Konferencije, koja će se u hotelu Sheraton održati od 23. do 27. listopada, a gradonačelnik je obećao logističku i drugu potporu, ističući da se Zagreb pokazuje kao grad istinske tolerancije, kao siguran i gostoljubiv grad. 

Na Konferenciji, naglašeno je, očekuje se oko 300-tinjak sudionika iz 45 europskih zemalja, pa je ona ujedno i prigoda za dodatnu turističku promidžbu Zagreba i Hrvatske. U tom smislu direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Amelia Tomašević, koja je također sudjelovala na današnjem sastanku, potvrdila je angažman i svesrdnu pomoć TZ Grada Zagreba. 

Sastanku su prisustvovali i Edo Bulić iz udruge Iskorak, Nela Pamuković iz udruge Kontra, te pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco i savjetnik gradonačelnika Zdravko Čokić. 

 


Gradske vijesti - 2013.