clanak False

Predstavnici Udruge Profesor Baltazar kod gradonačelnika

Gradonačelnik Bandić, primio je predstavnike Udruge Profesor Baltazar koji su ga pozvali na skorašnji 3. Znanstveni piknik.
03.09.2014.


Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je jutros u Gradskoj upravi predstavnike Udruge Profesor Baltazar koji su ga upoznali a aktivnostima i idejama te ga pozvali na skorašnji 3. Znanstveni piknik će se, uz potporu Grada Zagreba, održati 14. rujna u Boćarskom domu s temom Nevidljivi svijet (Strah od nepoznatog). 

U izjavama za medije nakon sastanka predstavnik Znanstvenog piknika i ZEZ-a Bruno Blumenschein rekao je kako već sada postoji veliki interes za sudjelovanje na Pikniku što garantira još kvalitetniji događaj i još veću posjećenost. Naime, prijavili su se edukatori iz devet zemalja Europe, a očekuje se oko 40 000 posjetitelja iz Republike Hrvatske i zemalja regije, kojima će zajedno pružiti najkvalitetniji program. 

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić je naglasio kako je jedna od tema sastanka bio je Znanstveno edukativno-zabavnog centra ZEZ koji bi se trebao financirati iz fondova EU. Grad Zagreb bi time postao centar promocije i popularizacije znanosti i edukacije, izjavio je pročelnik dodavši kako je jedan od glavnih ciljeva ZEZ-a potaknuti znanstvenike da ostanu u Zagrebu i Hrvatskoj. 

Iz Udruge Profesor Baltazar prijemu kod gradonačelnika prisustvovali su Damir Cimerman, Renata Brkić i Karlo Matić.


Gradske vijesti - 2014.