clanak False

Predstavnici Vlade kod gradonačelnika

23.09.2013.



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima iz Gradske uprave i Holdinga, održao je danas, na Trgu Stjepana Radića, radni sastanak s predstavnicima Vlade RH, predvođene ministrom financija Slavkom Linićem.

Na sastanku se, među ostalim, razgovaralo o pitanju mogućnosti redefiniranja vlasništva društva APIS-IT d.o.o.

Naime, kako većinu poslova APIS-IT obavlja za državu (oko 80%), ona je, prezentirao je ministar financija Slavko Linić, zainteresirana i za redefiniranje vlasništva i otkup udjela Grada Zagreba.
Dogovoreno je da se razgovori i konzultacije o ovoj temi nastave na ekspertnoj razini.

Razgovaralo se, također, i o mogućoj suradnji s gradskim upravnim tijelima o novom projektu Ministarstva socijalne politike i mladih „One stop shop“

Od strane Grada, odnosno gradonačelnika Bandića, ideja je svesrdno podržana jer bi njenom realizacijom, umreženjem svih relevantnih institucija i baza podataka, u konačnici socijalna pomoć s bilo koje razine stizala u prave ruke, a sredstva bi se koristila racionalnije i pravednije.

Osim ministra financija Slavka Linića, u ime Vlade RH sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su zamjenik ministra financija RH Boris Lalovac, zamjenica ministrice socijalne politike i mladih Maja Sporiš i Darko Parić, pomoćnik ministra uprave .

Uz gradonačelnika Bandića, sastanku su prisustvovale i njegove zamjenice Sandra Švaljek i Vesna Kusin te resorni pročelnici, a, u ime Zagrebačkog holdinga, predsjednik Uprave Slobodan Ljubičić i direktorica financija Mirka Jozić.


Gradske vijesti - 2013.