clanak False

Prijem u povodu znanstvenog skupa o 100. obljetnici smrti Ivana Zajca

U povodu znanstvenog skupa o 100. obljetnici smrti hrvatskog skladatelja Ivana Zajca gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je prijmu u palači Dverce.



17.10.2014.

U povodu znanstvenog skupa o 100. obljetnici smrti velikoga hrvatskog skladatelja Ivana Zajca – prvog ravnatelja zagrebačke Opere i autora kultne opere Nikola Šubić Zrinski, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je prijmu održanom u palači Dverce.

 

Drago mi je što ste se okupili u ovako reprezentativnom broju u danima kada smo otvorili obnovljenu palaču Muzičke akademije, koja ima nezamjenjivu ulogu u zagrebačkom i hrvatskom glazbenom životu, rekao je gradonačelnik Bandić te nadodao kako je ovo prilika za sve goste koji su prvi put u Zagrebu da upoznaju njegove umjetničke potencijale i kulturne vrijednosti kao i povijesne i turističke znamenitosti, jer je Zagreb nadaleko poznat i priznat kao grad kulture.


U ime sudionaka na potpori ovoga međunarodnoga događaja gradonačelniku se zahvalio akademik Stanislav Tuksar istaknuvši kako su upravo Muzička akademija, Zagrebačka filharmonija i Zagrebačka opera na neki način djelo Ivana Zajca.


Međunarodni znanstveni skup koji okuplja sveučilišne profesore, znanstvenike i doktore znanosti iz desetak zemalja održava se od 16. do 18. listopada u organizaciji HAZU i Hrvatskog muzikološkog društva.


 


Gradske vijesti - 2014.