clanak False

Prijem za organizatore 22. Zagrebačkog maratona

Gradonačelnik je u zgradi Gradske uprave primio predstavnike organizatora 22. Zagrebačkog maratona.
30.10.2013.

 

Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u zgradi Gradske uprave predstavnike organizatora 22. Zagrebačkog maratona – Franju Kordića, tajnika Zagrebačkog atletskog saveza i Boru Stipića, člana organizacijskog odbora, koji su ga informirali o provedbi nedavno održanog maratona. 

Zahvalivši gradonačelniku na potpori i još jednoj odličnoj suradnji, tajnik Kordić je rekao kako je ove godine maraton po svim kriterijima bio najuspješniji, u tri utrke - maraton, polumaraton, utrka građana, trčalo je 9300 sudionika, što je čak 60 posto više u odnosu na prethodne godine. 

Dotaknuvši se novčanih nagrada u drugim metropolama, gradonačelnik je odlučio da se sljedeće godine one povise, ali i da se uvedu nove kategorije za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente. 

Cilj je da Zagrebački bude uz bok najvećim maratonima u Europi, da sljedeće godine bude četvrti sportski događaj u Zagrebu, uz Snježnu Kraljicu, Hanžek i Zagreb Indoors, rekao je gradonačelnik. 

Budući da je ove godine istekao ugovor s pokroviteljem Večernjim listom, gradonačelnik je obećao pomoć u pronalaženju glavnog sponzora. 

Gosti su gradonačelniku u znak zahvale uručili komplet uramljenih medalja i plakat Maratona, a on je njima poklonio monografiju Zagreb - kratka urbana povijest i novo desetljeće. 

Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i šef kabineta Stipe Zeba.


Gradske vijesti - 2013.