clanak False

Prijem za tamburaša MiranaTikvickog iz Subotice

Gradonačelnik Bandić primio je tamburaša Mirana Tikvickog iz Subotice, prvog tamburaša koji će studirati na Berklee College of Music.
18.07.2014.

 

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi mladog tamburaša iz Subotice Mirana Tikvickog, dobitnika američke stipendije i prvog tamburaša koji će u Bostonu, na prestižnom Berklee College of Music studirati smjer Glazbene terapije. 

Osamnaestogodišnji Miran glazbom se bavi od svoje 7. godine, te je dobitnik brojnih državnih i međunarodnih priznanja i nagrada. Dobivena stipendija od 18 000 dolara pokriva trećinu troškova studija, i stoga je potražio pomoć u raznim ministarstvima i udrugama: Nažalost nitko mi nije pomogao, sve do danas, kada sam došao kod gradonačelnika Bandića, ispričao je Miran.
 
Kao i uvijek kad su u pitanju obrazovanje, promocija i ulaganje u budućnost, Grad Zagreb je odlučio pomoći u ostvarenju životnog sna ovoga mladog glazbenika, s 20 000 dolara, a preostali iznos Miran će pokušati dobiti od resornih ministarstava. 

Ukoliko ne dobiješ potreban novac, naći ćemo se opet ovdje u rujnu i naći rješenje. Ti ideš u Berklee radi tamburice, Subotice, radi Zagreba i Hrvatske, i ja ti čestitam i želim puno uspjeha i sreće, rekao je gradonačelnik i dodao kako je ovo primjer da postoje i lijepe hrvatske priče. 

Glazbena terapija se provodi kod osoba s posebnim potrebama, a Miranova želja je da je primjenjuje i kod osoba s psihološkim problemima: Moja regija je jedna od triju s najvišom stopom suicida u svijetu, i jako bih volio pomagati ljudima. 

Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i njegov zamjenik Dinko Vukelić te gradonačelnikova posebna viša savjetnica Biserka Bucković.


Gradske vijesti - 2014.