clanak False

Proljeće na Bundeku

04.05.2013.

 

 

Nakon prošlotjednog subotnjeg fiša, „Proljeće na Bundeku“ nastavilo se i ove subote, i to Prvim otvorenim prvenstvom Grada u kuhanju lovačkog gulaša. Građani su mogli besplatno uživati u više od 3.000 pomno spravljenih lovačkih gulaša koje su spremali natjecatelji, lovačka društva – njih ukupno sedamnaest uz dva gostujuća društva.

Manifestaciju je podržao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je podijelio 400 porcija lovačkog gulaša skuhanog po njegovom receptu, te je dodijelio nagrade najboljim ekipama u kuhanju.

Sinoć sam izvadio devet srnećih butova, ujutro smo to pripremili i sad mi je škrinja prazna, te krećem u punjenje za sljedeću godinu, našalio se gradonačelnik, dodavši da se po brzini kojom je gulaš podijeljen vidi da je dobro ispao.

Najbolji gulaš skuhala je lovačka udruga „Lještarka“ iz Zagreba, drugo mjesto osvojilo je lovačko društvo „Žuna“ iz Zagreba, a treće lovačko društvo „Prepelica“ iz Sesveta.

Svrha priredbe je bila da se građani i posjetitelji Grada Zagreba upoznaju sa djelokrugom rada čuvarskih službi u parkovima prirode Grada i privatnim šumama, a za zabavni dio pobrinuli su se poznati voditelj Ivan Fiolić Fio, tamburaški sastavi i KUD-ovi s područja Grada Zagreba te Prvo Hrvatsko društvo lovačkih rogista Brezovica – Zagreb.

Podsjetimo, u sklopu manifestacije „Proljeće na Bundeku“, Lovački savez Grada Zagreba, Grad Zagreb, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, udruga vinara „Zagrebačko vinogorje”, Vinska cesta Grada Zagreba i vinari Zagrebačke županije organizirali su natjecanje u spravljanju lovačkog gulaša pod nazivom Prvo otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u kuhanju lovačkog gulaša, a osim gastro dijela manifestacije održala se i Smotra čuvara prirode u organizaciji Službe čuvara divljači u Parku prirode Medvednice, Javne ustanove „Maksimir”, Javne ustanove „Park prirode Medvednica”, Hrvatskih šuma i Saveza udruga privatnih šumovlasnika.


Gradske vijesti - 2013.