clanak False

Promocija knjige Santa Sede e Croazia

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je, u Hrvatskom zavodu sv. Jeronima u Rimu, prisustvovao promociji knjige Santa Sede e Croazia.
05.11.2013.

Na poziv veleposlanika Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Filipa Vučaka, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je, u Hrvatskom zavodu sv. Jeronima u Rimu, prisustvovao promociji knjige Santa Sede e Croazia (Dvadeset godina diplomatskih odnosa RH i Svete Stolice).

U obraćanju visokim uzvanicima na prigodnoj svečanosti, gradonačelnik je zahvalio autorima, suradnicima i izdavaču na objavljivanju ove vrijedne knjige kojom se obilježava 20. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Odluka Svete Stolice da među prvima prizna mladu hrvatsku državu od povijesnog je značenja za hrvatski narod i međunarodnu afirmaciju Republike Hrvatske, rekao je gradonačelnik te dodao kako je ova knjiga dokaz da su i Sveta Stolica i Republika Hrvatska bili i ostali predani istim idealima: A to su sloboda i demokracija, mir i dijalog, vjerske slobode i temeljna ljudska prava, socijalna pravednost i izgradnja većeg povjerenja među različitim ljudima, narodima, kulturama i državama.

Gradonačelnik se prisjetio nezaboravnog dočeka koji je Grad Zagreb pripremio papi Wojtyli i papi Benediktu XVI., te rekao kako je uvjeren, s obzirom da se poruke pape Franje koji se „zalaže za praštanje i iskupljenje“, a „ljubav smatra najvećom vrlinom“, u Zagrebu i Hrvatskoj primaju s iskrenim oduševljenjem, da će ova knjiga biti rado čitana i da će doprinijeti još boljoj suradnji Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Na promociji je uz gradonačelnika, uvodnu riječ održao i predstavnik izdavača vlč. Merola, a o knjizi su govorili mons. Nikola Eterović, prof. Massimiliano Valente i prof. Rita Tolomeo.


Gradske vijesti - 2013.