clanak False

Promocija preventivnih aktivnosti

11.06.2013.


Borba protiv nasilja među mladima nema alternative – rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se danas, u društvu suradnika, na jezeru Bundek, pridružio promociji preventivnih aktivnosti - prevencija nasilja, prevencija i zaštita djece od minsko-eksplozivnih sredstava, zaštita djece u prometu, prevencija nasilja na sportskim manifestacijama.

Bolje spriječiti nego liječiti, te nema boljeg razloga od prevencije nasilja među mladima da smo danas svi ovdje. Ovo je hvalevrijedna akcija, i svi se trebamo uključiti i raditi zajedno na ovom važnom pitanju, dodao je gradonačelnik, obišavši štandove brojnih institucija, od kojih će neke tijekom današnjeg dana svoje aktivnosti prezentirati i praktičnim simulacijama.

Organizatori događanja su Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava Zagrebačka, u suradnji s Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom zaštite okoliša i prirode, Veleposlanstvom Republike Francuske u RH, Uredom za suzbijanje droga Vlade RH, Zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, uz podršku Zagrebačkog holdinga d.o.o - podružnice Upravljanje športskim objektima Grada Zagreba.


Gradske vijesti - 2013.