clanak False

Proslava Dana Fakulteta političkih znanosti

Prigodnom svečanošću, danas je obilježen Dan Fakulteta političkih znanosti, kojoj je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
07.11.2013.

U povodu 51 godine postojanja, u zgradi Fakulteta političkih znanosti, prigodnom svečanošću obilježen je Dan Fakulteta, kojoj je kao i svake godine prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, i sam nekadašnji student FPZ-a.
 
Pozdravivši okupljene, dekana fakulteta profesora Nenada Zakošeka i predstavnike Sveučilišta i akademske zajednice, gradonačelnik je naglasio kako čestitku ne upućuje samo zbog Dana Fakulteta već zbog svih rezultata koji postižu u diplomskim i postdiplomskim studijama, doprinosa u razvoju hrvatskog novinarstva i podizanju opće političke kulture u Gradu Zagrebu i cijeloj Republici, kao i zbog ugleda Fakulteta u zemlji i svijetu. 

Posebno je pohvalio Centar za europske studije, znanstveno-istraživačku institucija Fakulteta, istaknuvši : Uvjeren sam da će Centar i Fakultet ubuduće imati značajnu ulogu u hrvatskom trasiranju europskih integracijskih procesa. 

Fakultet političkih znanosti je najstarija znanstvena institucija s područja političke znanosti u ovom dijelu Europe i jedini studij političkih znanosti u Republici Hrvatskoj. Na Fakultetu postoje dva preddiplomska i diplomska sveučilišna studija: studij politologije i studij novinarstva, te doktorski studij Komparativna politika. 

Uz znanstvenu biblioteku kojom raspolaže i koja posjeduje preko 50 000 knjiga, Fakultet već 48 godina izdaje znanstveni časopis Politička misao. 

Na Fakultetu postoji Radio Student, s tradicijom dugom 15 godina, Televizija Student, koja je s radom počela prije godinu dana, te u travnju pokrenute novine Student. 

Nakon prigodnih govora, podijeljene su nagrade najboljim studentima Fakulteta u akademskoj godini 2012./2013.


Gradske vijesti - 2013.