clanak False

Sandra sletjela u Zagreb

13.08.2013.

Naša kraljica „Kraljice sportova“, svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković, oko 12:45 sati sletjela je iz Moskve u zračnu luku Zagreb, gdje joj je u VIP salonu upriličen svečani doček.

Kao i mnogo puta do sada, Sandru je dočekao njen veliki navijač i prijatelj, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Kada netko sa 23 godine pokori svijet, riječi su uistinu suvišne. Uz nju i njenu obitelj me veže poseban odnos, bio sam uz Sandru kada joj je bilo najteže, a bit ću i ubuduće, istaknuo je gradonačelnik, dodavši da se i ovim uspjehom pokazuje kako je Zagreb pravi grad sporta.

Ovime sam zaokružila cijelu priču i bolje od ovoga ne može. Trenirala sam naporno, došla sam spremna, otvorila sam natjecanje sa jakim prvim hicem, što je psihološki djelovalo na moje suparnice, rekla je Sandra Perković, zahvalivši se svima na dočeku.

Žao mi je što nisam u Moskvi prebacila 70 metara, ali počela je kiša što je znatno otežalo uvjete. Meni sada slijedi miting u Bruxellesu i Hanžek, gdje, tko zna, uz domaću publiku i disk poleti preko tih 70 metara, dodala je Sandra.

Podsjetimo, osvajanjem zlata u Moskvi, jedine zlatne medalje koja joj je nedostajala u ionako impresivnoj kolekciji odličja, Sandra Perković postala je jedina diskašica u povijesti ovog sporta koja je spojila olimpijsko, svjetsko i europsko zlato, te je na najboljem putu da postane i jedna od najvećih.

Svjetskoj prvakinji na medalji su čestitali, između ostalih, zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza (HAS-a) Luciano Sušanj, direktor HAS-a Siniša Ergotić, načelnik Uprave za sport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Darko Vučić i v.d. glavnog tajnika Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.


Gradske vijesti - 2013.