clanak False

Šangajska večer u Zagrebu

U okviru dugogodišnje suradnje Šangaja i Zagreba, u hotelu Esplanade održana je Šangajska večer, na kojoj je grad predstavljen kao turistička destinacija.
24.09.2014.


U okviru dugogodišnje suradnje Šangaja i Zagreba, u hotelu Esplanade održana je Šangajska večer, na kojoj se ovaj najveći kineski grad predstavio kao turistička destinacija i prezentirao financijske usluge u Slobodnoj trgovinskoj zoni Šangaja. 

Gradonačelnik Milan Bandić tom je prigodom napomenuo da Zagreb u zadnje vrijeme bilježi stalan porast posjetitelja iz Šangaja i Kine, te da vjeruje da će ovo predstavljanje povećati i broj naših sugrađana u jednoj od najljepših svjetskih metropola – Šangaju. 

Naša Turistička zajednica sudjelovala je na dva turistička sajma u Kini, u Pekingu i Šangaju, kao i na posebnoj radionici Hrvatske turističke zajednice za turističke agente i novinare u Šangaju. Sve je to, dodao je gradonačelnik Bandić, rezultat obostranog zanimanja za upoznavanjem gradova i kultura, ali i izuzetno duge i korisne suradnje naših gradova koja iduće godine bilježi svoju 35. godišnjicu. 

Uz želju da se osjećaju ugodno u našem gostoljubivom gradu, gradonačelnik je, također, zahvalio gostima na poticanju suradnje u gospodarstvu, koja je bila vrlo korisna. 

Na predstavljanju Šangaja uzvanicima su se obratili zamjenik gradonačelnika Šangaja Tu Guangshao, veleposlanica Republike Kine u RH gđa Deng Ying i ministar turizma RH Darko Lorencin. Šangaj kao turističku destinaciju predstavila je predstavnica Turističke zajednice gđa Zhu Wenting, a prezentaciju financijskih usluga u slobodnoj trgovinskoj zoni održao je predstavnik Razvojne banke Shanghai Pudong g. Cjem Xiaoyin.


Gradske vijesti - 2014.