clanak False

Sastanak s predstavnicom UNDP-a

12.08.2013.

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi koordinatoricu UN –a i stalnu predstavnicu Programa UN-a za razvoj ( UNDP ) u RH Louise Vinton, s kojom je razgovarao o projektima na kojima surađuju, odnosno na kojima će u budućnosti surađivati. 

Izrazivši zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom i partnerstvom Grada Zagreba i UNDP-a, te uvjerenje u nastavak uspješne suradnje, stalna predstavnica Vinton je čestitala gradonačelniku na odličnom primjeru uključivanja Roma u zajednicu: Program socijalnog uključivanja jedan je od glavnih ciljeva UNDP-a. Odnos Grad Zagreba prema Romima uzeli smo kao pravi primjer socijalnog uključivanje manjina u zajednicu u jednom projektu. 

Mi smo napravili jako puno na tom području, hvala vam na vašoj podršci. Ali kao što i sami znate to su teme koje se nikada ne mogu apsolvirati do kraja. Uvjeren sam da ćemo zajedničkom suradnjom neke stvari još bolje riješiti
, rekao je gradonačelnik. 

Također se razgovaralo i o projektu Strategija nisko ugljičnog razvoja Hrvatske, kojem je Grad Zagreb dao podršku, te će biti jedan od desetak europskih gradova za koje će se uz pomoć sredstava iz Europske unije razviti plan nisko ugljičnog razvoja. Planirano je da do 2050. godine Zagreb ima minimalnu količinu emisija ugljika, čime će ostvariti veći ekonomski rast, društveni razvoj i očuvan okoliš. 

Stalna predstavnica Vinton pohvalila je te ocijenila vrlo vrijednom inicijativu Udruge Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa, koja je organizirana radi lakšeg umrežavanja i koordinacije aktivnosti, a s ciljem utjecaja na smanjenje rizika od nastanka katastrofa i izgradnje funkcionalnog sustava zaštite, naglasivši da se UNDP Hrvatska odmah svojim znanjem i iskustvom aktivno uključila u rad i proces preoblikovanja: Mi smo tu da vam pomognemo da svi ti odlični projekti budu lakše prepoznati od EU fondova te financijski podržani. 

Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali i pročelnik GU za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras, pomoćnik pročelnika GU za upravljanje u hitnim situacijama Željko Basta, pročelnica GU za programe i projekte EU Mirjana Zubak, stručni savjetnik Službe za promicanje ljudskih prava, ravnopravnosti spolova, odnosa s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva Željko Zaninović, te predsjednik Udruge Roma Ne boj se – Madara Muhamed Zahirović.


Gradske vijesti - 2013.