clanak False

Sigurnost se u Zagrebu piše velikim slovima

21.01.2013.


Strategija urbane sigurnosti grada Zagreba bila je tema današnje, 5. sjednice Vijeća za prevenciju Grada Zagreba koju je sazvao i kojom je predsjedavao gradonačelnik Milan Bandić.
 

Uz zaključak da se sigurnost u Zagrebu i dalje piše velikim slovima, na sjednici je zaključeno da se treba intenzivirati informiranje građana o postojanju Informativnog centra za prevenciju Policijske uprave Zagrebačke u Savskoj 34 gdje svatko može dobiti informacije i upute o tome kako se zaštititi, te koje mjere treba poduzeti za povećanje osobne sigurnosti. 

Zaključeno je, također, da će se diljem grada postaviti i dodatne nadzorne kamere, te da će se u svim gradskim četvrtima aktivirati vijeća za prevenciju kao tijela koja su najbliža građanima. 

Na sjednici je osnovana i radna skupina koja će multidisciplinarno razmotriti temu, te za sljedeću sjednicu izraditi Strategiju urbane sigurnosti grada koju Zagreb mora imati kao glavni grad članice NATO-a, odnosno države koja za nepunih šest mjeseci postaje punopravna članica EU. 

Sjednici su, uz zamjenika predsjednika Vijeća, načelnika Policijske uprave zagrebačke Gorana Burušića i članova Vijeća ( predstavnici Grada Zagreba, Policijske uprave zagrebačke, Ministarstva pravosuđa, Državnog inspektorata, Centra za socijalnu skrb Zagreb, Gospodarske komore Zagreb i Obrtničke komore Zagreb), prisustvovali i predstavnici drugih ustanova i institucija koje se na direktan ili indirektan način bave sigurnošću u Gradu Zagrebu te najeminentniji stručnjaci iz toga područja.


Gradske vijesti - 2013.