clanak False

Sjećanje na žrtve Jasenovca

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je jutros Jasenovac nakon sanacije okoliša Spomen područja.
15.11.2013.

 

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je jutros Spomen područje Jasenovac nakon završetka prve faze sanacije okoliša koju je financirao Grad Zagreb. Nakon susreta kod glavne zgrade, u društvu s ravnateljicom Natašom Jovičić, svojom zamjenicom Vesnom Kusin i suradnicima, gradonačelnik je položio vijenac i svijeću kod spomenika Cvijet.

Najavivši početak druge faze koja počinje u ponedjeljak i trebala bi biti dovršena za mjesec dana, gradonačelnik je naglasio da je sretan što je Zagreb dobio priliku sudjelovati u uređenju Spomen područja dodavši da je opravdana svaka utrošena kuna: "Zagreb je grad heroj, a upravo ovdje je deportirano  tisuće ljudi iz Zagreba i okončalo život na najgori mogući način od fašističkog terora. To ne smije pasti u zaborav  - rekao je i dodao da će se uz Spomen područje posaditi crvene i bijele ruže, kao znak ljubavi i stradanja.

Inače, Prva faza radova sanacije okoliša obuhvatila je pristupnu prometnicu, kružni tok, parkiralište, prostor platoa ispred zgrade i hortikulturno uređenje, a u drugoj fazi sanirat će se pristupne prometnice od županijske ceste Jasenovac - Novska do spomen područj, pripadajuću infrastrukturu i hortikulturu. Riječ je o ukupnoj investiciji od 960.863,75 kuna. 


Gradske vijesti - 2013.