clanak False

Srednja škola u Novom Jelkovcu

Jutros je nakon trogodišnjeg zastoja, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića sa suradnicima ponovo krenula gradnja srednje škole u Novom Jelkovcu
23.10.2013.


Jutros je nakon trogodišnjeg zastoja, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića sa suradnicima iz Gradske uprave i Holdinga, ponovo krenula gradnja srednje škole u Novom Jelkovcu.

 

Srednja škola ima kompleks dvorane i bazena, investicija vrijedna stotinjak milijuna kuna. Učinit ćemo sve da zajedno sa Zagrebgradnjom koja je dobila posao na natječaju, iako je rok 12 mjeseci, objekt završimo do početka školske godine. Jer, ako ne bude tako, kao da nismo ništa radili, jer ćemo čekati još godinu dana. Zato ćemo redovito obilaziti gradilište – najavio je gradonačelnik Bandić dodavši kako je sadašnje stanje građevine u žalosnom stanju, ali će zato svi biti sretni za 10 mjeseci, u rujnu 2014. kada će škola otvoriti vrata učenicima. Naselje će, dodao je gradonačelnik, završetkom ovog kompleksa, škole, bazena, dvorane i športskog igrališta dobiti one obrise koje zaslužuje, poprimit će pravu dimenziju grada u gradu.

 

Gradonačelnik je najavio i skorašnji početak gradnje škole u sesvetskom naselju Iver, a do kraja godine i novu autobusnu liniju Novi Jelkovec – Glavni kolodvor.


Inače, radovi na izgradnji srednje škole koja je planirana kao stručna škola u programima Elektrotehničar i Tehničar za računalstvo i koja je kapacitirana za 600 učenika, započeli su 2008. te u stupnju 30% izgrađenosti prekinuti 2011. na zahtjev izvođača.


Gradske vijesti - 2013.